Pulsmåling på hund

Under Jotunheimen-løpet i begynnelsen av april 2018 kjørte vi pulsmåling på et 6-spann som fullførte 80 km (2x40 km med 12 timers obligatorisk hvile). Resultatene vi fikk var relativt jevne, til tross for at det var stor spredning i alder, størrelse og kjønn på hundene i spannet.

Vi hadde visse utfordringer med at det manglet informasjon fra noen av pulsmålerne, men oppsummert viste resultatene som forventet: At hundenes blodsukker sank ved fysisk prestasjon, mens pulsverdiene og kroppstemperaturen økte ved fysisk aktivitet. Måling av melkesyre (laktat) var som forventet: De lå under 7 mmol/l da dette handler om lavintensiv trening. Hundene viste dårligere restitusjon etter 80 km enn 40 km.

Jotunheimenløpet er et sledehundløp som går delvis i nasjonalpark i Jotunheimen. Høydeforskjellen mellom start og mål er ca 1120 meter, hvilket innebærer en kupert og tøff bane. Det foregår høyt til fjells og det er risiko for stritt vær. Årets løp hade tøffe spor, med til dels mye sukkersnø og vind på høyfjellet. Strekningene som kjøres er 80 km, 120 km og 200 km.

Løpet startet på Sjodalsvannet ved Bessheim og gikk deretter til Sjodalen hyttetun som var sjekkpunkt for alle distansene.

Last ned og les hele artikkelen her.